SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 1. January 2007

Julekrybben i NicosiaJulekrybben og den hellige familie er viktige symboler i det katolske Italia. Og det legges mye arbeid i å lage de vakreste krybbene. Denne, i klosteret Nicosia i åssiden 2 km fra Montemagno, er intet unntak. Krybben heter, Il presepio che cresce, som betyr “Julekrybben som vokser”. Siden starten i 1999 er det hvert år blitt laget èn eller to nye figurer. Man kan lure på hva som skjer når kirka er full.. Til jula 2006 var de to nye arbeidsomme kvinner, en som lager keramikk like utenfor stallen og en annen som arbeider med ull med de hellige tre kongene som kommer vandrende på stien bak. Det hele var nennsomt opplyst og meget vakkert.
For å komme til kirken i klosteret følger du stjernene på den smale bygdeveien. Du vil passere et gammelt steinkors, i går var det lagt små blomster på det. Klosteret trenger hårdt til restaurering, noe som vises godt utenfra, nesten som man tror man er kommet feil. Men selve kirken er fin, vel verdt et besøk, med eller uten julekrybben.

Comments are closed.