SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 10. April 2007

Påsketur

Vi har jo som mål å bli skikkelig lokalkjent i Toscana. Hva er da bedre enn å kjøre rundt på motorsykkel? Bildet av sypressene er tatt på vei sørover fra langs via Cassia; det er ikke uten grunn jeg tror at ruten sørover fra Siena er den vakreste i Toscana. Hustruen er foreviget efter en herlig lunch på et lite sted ved Lago di Bolsena; hun spiste en kjempegod syltynn pizza mens jeg hadde pasta med fisk fra innsjøen. Bildet er tatt efter en halvtimes dupp under et tre på stranden.Det hele var del av en tur til Tolfa. Vi kjørte Fi-Pi-Li til Firenze derefter Autostrada til Siena; litt i lengste laget uten pause men grei måte å gjøre unna transportetappen på. Derefter fulgte vi via Cassia sørover helt til Lago di Bolsena hvor vi hadde lunch.
Efter lunch sørover til Tuscania og vestover mot kysten, videre sørover på via Aurelia, før vi ankom Tolfa utpå eftermiddagen. Vi fikk være med på påskefesten deres; veldig hyggelig.
Neste dag dro vi østover inn i landet til vi igjen traff på via Cassia. Av mange årsaker hadde vi en veldig trist lunch (minnet om norsk matpakke – som sagt: Triste greier), før vi kjørte nord-vestover og kom igjen til Tuscania. Derfra nordover, vestover gjennom et herlig MC-landskap til Grosseto, og nordover på via Aurelia hjem til Montemagno. Tilsammen 730 km.

En liten ting som er verdt å notere seg er stedet merket med “Bar” på kartet (klikk på det for å se en større versjon). Det er en liten bar midt i en sving på en bakktopp (sukk!) hvor gamlemor serverte oss ferskt brød med tykke skiver av porchetta. Helt nydelig!

Comments are closed.