SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 25. August 2010

Alpene

Østsiden av Passo dello Stelvio

Østsiden av Passo dello Stelvio

Fra Toscana er det bare noen få timer til Alpene.  Der kan man, om man vil, gå på ski hele året.  Det vil ikke vi, men vi drar nå dit likevel.  Vi tok oss fri i to dager og dro avgårde med Bamsefar.

Bildet er tatt på 2.750 moh og viser veien opp til Passo dello Stelvio fra øst.  Veien ble bygget i 1825, altså over 100 år før Trollstigen.  Stigningen opp til passet fra er 1.800 meter (Trollstigen har 800), og man må gjennom 48 hårnålsvinger (Trollstigen har 11).  På vestsiden av passet er det “bare” 40 hårnålsvinger og høydeforskjellen er “bare” 1.500 meter.  Ved å passere Stelvio får man altså 3.300 høydemeter og 84 hårnålsvinger.  Tilstrekkelig for én dag tror jeg.  Stelvio er vanligsvis åpent fra tidlig i juni til slutten av september.

Italia må være verdens beste MC-land.  I tillegg til slike veier har vi jo maten å trøste oss med.  Og vinen.  Og ostene.  Og….

2 comments to Alpene

  • Louis Nieuwenhuyse

    Romerne var jo kjent for sin veibygging. Veien ble laget mens man gikk. Det vil si, veibyggerne startet noen dager før feks. soldatene skulle ut å masjere (krige). De likte å bygge veier hvor man hadde oversikt til begge sider dvs. helst over åser og fjell, slik at man kunne se fienden? som lusket rundt i buskene nedenfor. I Pompij bygde mann smalere gater en det som var vanlig standart, slik at eventuelle angripere ikke kunne kjøre i byen med hestevogn. I Pompij kan man se kjerresporene i gatene fra den tid Pompij eksisterte. Kansje en gammel Fiat 500 kan kjøre der i dag?

  • Marianne Kulø

    kult bilde!

    hilsen fra datteren hjemme i Norge