SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 14. August 2010

Sardinia

Vannet er herlig

Vannet er herlig

SiToscana har vært på en tre-dagers sommerferie på Sardinia.  Vi dra naturligtvis med motorsykkel.  Fergen fra Livorno til Sardinia tok seks timer.  Vi besøkte venner som hadde leid et hus på vestkysten.  Der er det forbausende lite turister, men heller ingen hoteller.  Man er avhengig av å ha leid et hus.  Vannet er krystallklart.

Fønikiske ruiner, bygget på Nuraghiske

Fønikiske ruiner, bygget på Nuraghiske

Doentown Tharros

Doentown Tharros

Men Sardinia har også andre ting å by på.  Vi besøkte ruinene av byen Tharros.  Den ble først etablert av Nuraghene, urbefolkningen på Sardinia.  Deres byggverk ble brukt som fundament da Fønikerne etablerte seg her på 800-tallet f.Kr.

Derefter, et par hundre år f.Kr. etablerte romerne seg her.  Havnen er utmerket, og sydspissen av Sardinia ligger omlag halvveis mellom Roma og Nord-Afrika.  Den romerske byen var bebodd i omlag tusen år.

Den dag i dag kan vi gå på de brede romerske gatene og se hvordan den offentlige kloakken er hugget ned i fjellet under gatene og leder ned i sjøen.

Pisa er et bra utgangspunkt for en ferietur til Sardinia.

Comments are closed.