SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 2. November 2010

Outlook Mobile Access

Av en eller annen grunn fungerer ikke Outlook Mobile Access for oss i SiToscana.

Setting: SBS 2003 R2 på serversiden og XP SP2 (eller bedre) med Outlook 2003 på klientsiden.  Alle updates installert.

/Remote og /Exchange (det vil si Outlook Web Access) fungerer over SSL.  Men jeg greier ikke å få Outlook til å kjøre RPC over HTTP fra utsiden.  På innsiden fungerer det fint.  SSL-sertifikatene er installert og jeg får ikke sertifikatfeil i Explorer (på utsiden).

I henhold til KB883380 har jeg reinstallert de virtuelle katalogene, og “grant access” til utenverden på /rpc (og naturligvis /Remote, /Exchange og /Exchbin).  Dermed fungerer Web Access.  Men Outlook vil fremdeles ikke.

Forslag mottas med takk.
Forslag som fører frem belønnes med en meget (meget!) omfattende middag.


Årsaken til at Outlook ikke fungerte viste seg til slutt å være at katalogen /rpc (under “default websites) må ha “Allow Anonymous access” i tillegg til “Grant Access” til alle. Hvordan dette kan ha skiftet er umulig å forstå.
Videre var det proboblemer med VPN. Det viser seg at SBS oppdaterer DNS når den tilbyr adresser med DHCP. Men oppryddingen er ikke like god. Så når en ny maskin får tildelt en adresse som har vært benyttet da forsøples DNS (særlig “reverse mapping”). Da kommer ikke VPN på luften.

Takk til alle som kom med oppmuntrende tilrop.Hvor lenge var Adam i Paradis? I dette tilfellet én eneste dag. Efter er reboot i “remote end” er VPN eftertrykkelig nede igjen. Så langt har alle forsøk vært forgjeves.
Jeg begynner å bli litt lei 2003 SBS.

3 comments to Outlook Mobile Access

 • karin

  ….. i håp om å få en meget omfattende middag…. jeg har et forslag som funka helt fint hos meg :-) stuv den gamle vekk innerst i et skap, og kjøp deg en ny.

 • Frode Fjeld

  Det er åpenbart på tide at SiToscana kvitter seg med amatørene og får tak i noen som er skikkelig Microsoft Certified Professional!

  (Kan jeg få middagen servert her hjemme?)

 • Bjørnar Brøndbo

  Hei Tage.
  Vil du at jeg skal se på dette for deg kanskje :-) Er jo glad i mat vet du.
  Hils folket og lykke til med datajobbinga