SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 16. July 2011

Erstatning for FrontPage?

Med unntak av våre to blogger (denne og GiroToscana) så er hele nettstedet vårt laget og vedlikeholdt med FrontPage.  Det var mye godt å si om FrontPage.  Særlig for en fem til ti år siden.  Nå er det som en møllesten rundt halsen.  Vi trenger altså å skifte plattform.

Nettstedet vårt er helt statisk.  Mye å si om den saken, men vårt produkt er statisk og vi bruker bloggen til den interaktive delen.  Vi jakter altså på et produkt som gjør det mulig å bygge et nettsted med noen hundre sider og noen tusen bilder.   Vi har ingenting imot å betale for programvare!

Det synes vel åpenbart at et “hosted” produkt (slik som WordPress) er den moderne veien å gå.  Det finnes kontroll-freaker i familien så en service for vedlikehold av sidene er ikke mulig.  Her må enhver kunne endre på ting når “hun” ønsker det.

Før du foreslår WordPress så tenk på følgende: Hvordan skal vi se hvilke bilder som er i bruk på hvilke sider, og hvilke bilder som ikke er i bruk og kan slettes?  Om svaret er “plugin X” da må du huske at jeg nå fikk to produkter å holde styr på.  Når jeg da spør “Hvordan kan jeg se hvilke sider som har link til andre sider?” og du svarer “Plugin Y” da fikk jeg tre produkter å holde styr på.  Det er greit det, men før jeg kan akseptere svaret “WordPress” må jeg også vite hvilket sett av plugins jeg trenger, om de alle er kompatible med hverandre  et cetera et cetera.

Typo3 er et annet alternativ, men det virker å veæ veldig omfattende for våre enkle sider.  Men jeg er veldig åpen for forslag og kommentarer.

Send oss gjerne forslag og kommentarer.  Enten her i bloggen eller i epost.


Så langt har forslagene vært DragonCMS og Joomla.  På sidene til DragonCMS ser det ikke ut til å ha vært aktivitet siste året, så det alternativet er nok ut.

Jeg har installert Joomla og det er jo ganske omfattende.  Kommentarer mottas med takk.

1 comment to Erstatning for FrontPage?

  • Wenche

    Den gangen jeg lagde websidene selv (ikke brukte wordpress og templates), var jeg veldig fornøyd med Dreamweaver! Den hadde mange innebygde funksjoner, som ga meg full kontroll over webstedet. Den hadde også mulighet for wysiwyg editor; fantastisk for folk som ikke kan/orker å skrive html.