SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 4. January 2012

Bok: Guida al Monte Pisano in Mountain Bike.

Kart fra boken

Turen til Verruca og videre rundt fjellet

Det har kommet en meget bra bok som kan være til stor nytte for gjestene våre.  Den heter Guida al Monte Pisano in mountain bike.  Du kan se detaljene hos forleggeren Felici Editore.  Riktignok er boken på italiensk, men fordi innholdet er teknisk er det ikke så viktig.

Boken foreslår 15 turer velegnet for mountain-bike i Monte Pisano (fjellet hvor Montemagno ligger).  Hver tur er beskrevet med prosa (på italiensk) og støttet av detaljerte topografiske kart.  I tillegg er hver tur utstyrt med høydeprofil og en “bratthetsprofil”.  Det vil si, man ser hvor bratt ruten er i de forskjellige partiene.  Hvor bratt det er ser man også på kartet.

Bildet til venstre vider den tekniske delen av én tur; klikk på bildet for detaljer.  Legg merke til at stigning (i prosent) er i rødt mens “fall” (nedstigning?) er i blått.  Nedenfor er høydeprofilen og nederst “bratthetsprofilen”.  Turer er altså 28km (80% grus; 20% asfalt), total høydeforskjell er 946 meter, stigningen er 7-20% mens “nedstigningen” er 8-20%.  Turen tar mer enn tre timer.

Det er også et oversiktskart som viser alle turene slik at man kan se dem i en større sammenheng.

I tilllegg er det 15 laminerte kort med boken.  De har kartet for turen på ene siden og detaljerte instuksjoner (road book) på den andre.  Kortene virker robuste og kan altså være med underveis.

Comments are closed.