SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 26. February 2012

Vinterens herjinger

Vinteren er endelig over. Den har vart i flere uker. I dag vandret jeg rundt i en ny verden, satt i sola og kjente at våren er på vei.

Etter en runde i hagen oppdaget jeg hvor forskjellige to eksemplarer av samme plante kan være. Den ene døde i snøføyka, den andre har reist seg og viser nå stolt fram de røde blomstene sine.

Jeg tenkte at slik er det også med mennesker, enkelte tåler mer motgang enn andre. Så vi må vel bare akseptere at slik er det.

Hagen ser imidlertid ikke ut etter vinterens herjinger. Jeg må sette i gang og rydde i kaoset. Forhåpentligvis skal jeg spise lunsj på terrassen sammen med gjestene mine fra Norge på tirsdag.

Sitronene har nok overlevd. Trærne ble pakket inn før den første frostnatta, og det var bra, for det kom flere og enda kaldere netter etterpå. Nå skal den hvite duken fjernes slik at fruktene kan modnes ferdige i sola.

Svinnet er stort i hagen dette året. Men noen lyspunkter er det, som disse fiolene under. De lot seg ikke knekke de heller.

 

5 comments to Vinterens herjinger

 • Hallvard

  Hei Sissel.
  Nå er vi ankommet Røyken etter et par dager i Bologna. Trist med de døde blomstene i hagen din. Vi må desverre rapportere at sitronene utenfor Casetta Livia også er avgått med døden. Det var 5 sitroner på treet og alle er hvite og frostskadde. De ble ikke dekket til og tålte ikke det kalde vinterværet. Vi er tilbake i Montemagno den 6 mars. Sees da.
  Mange hilsner fra Hallvard og Marit.

 • Sissel

  Hei dokker,
  Jeg savner dere her i Montemagno. Dere må jo komme og være med på planting av nytt sitrontre, synd med det gamle – men sånn går det når jeg ikke passer på.
  Er dere her på Cinema Paradiso 7.mars?

 • Hallvard

  Vi kommer på kino på onsdag, men reiser til Napoli torsdag til lørdag. Mye farting for tiden. Skal bli godt å være litt i ro i Montemagno igjen.
  Hilsner fra Hallvard og Marit

 • Nå er det også deilig og vårlig her. I dag spiste vi lunsj på terrassen til Karine med familie som er gjester her nede nå.

 • Å så koselig det høres ut :-) Hadde vårfølelse på Brygga i Bø også i helga, hvor blikkstille hav og varm sol i solveggen, kaffe og skiva med blåbærsyltetøy smaket fortreffelig!