SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av admin den 4. October 2006

Focaccia

Flere av gjestene våre har likt focaccia’en min og spurt etter en oppskrift. Jeg legger den derfor ut på blog’en vår. Problemet er bare at jeg ikke følger noen nøyaktig oppskrift, og resultatet er at den blir litt forskjellig fra gang til gang. – Man må bare prøve seg frem!

Ingredienser: hvetemel, tørrgjær, lunkent vann, litt salt og masse olivenolje.

Ingrediensene blandes i en bolle. Bruk mindre gjær enn du ville brukt til en pizzadeig, og mer olivenolje enn du tror du skal. Konsistensen skal bli som “en bolledeig innsmurt i olivenolje”.

Deigen settes til heving i 2-4 timer – alt etter hvor god tid du har. Deretter slås deigen ned, og settes til ny heving i ca. 2 timer. Hell så deigen i en langpanne som er dynket i olivenolje. Dra deigen utover i formen og etterhev under et håndkle. Etter ca. 1 time lager du huller i deigen med fingrene, og heller olivenolje over, slik at oljen renner inn i hullene. Til slutt drysser du (masse) salt over deigen, gjerne grovsalt. Ikke vær redd for å ta i med saltmengden. Du kan også ha sorte oliven (i skiver) på toppen av saltet, eller tynne løkstrimler.

Langpannen settes inn i midten av stekovnen på ca. 200 grader. Focaccia’en er ferdig når den er gjennomstekt og litt gyllen.

Lykke til!

Comments are closed.