SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av admin den 20. February 2007

Det mest spektakulære karnevalet i Italia

Karnevalet i Viareggio braker løs i februar hvert år, slik det har gjort de siste 134 årene. Den lille kystbyen, like nord for Pisa, er kommuniststyrt og karnevalet er et slags opprør mot eliten: politikere, intellektuelle og kunstnere. Det hele startet i 1873 som en maskert protest mot alle skattene og avgiftene som innbyggerne måtte betale.

Karnevalet går over flere helger i løpet av en måned. Hundretusener av mennesker besøker hvert år Viareggio for å oppleve festen. Opptoget består av flåter med enorme, kunstneriske figurer laget av pappmasjé, kunstnerisk malt og dekorert. Figurene kan bevege armene, rulle med øynene og åpne eller lukke munnen. Det krever rundt ti mennesker inne i de store figurene for å holde de oppe. På hver flåte er det plass til rundt 200 mennesker, og ved karnevalets slutt kåres den flotteste flåten. Billettinntektene doneres til veldedige formål.


For oss nordmenn var det spesielt å oppleve en slik stor folkefest uten fyll, og der gatene var kjemisk fri for knuste ølflasker.

Comments are closed.