SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av admin den 20. June 2007

Kjøreopplæring i Italia


Jeg har bestått teorieksamen på kjøreskolen i Pisa! Selv om jeg ikke har tatt teori’en i Norge, vet jeg at det er annerledes å ta eksamen her; både på grunn av språket og fordi reguleringer vektlegges forskjellig fra land til land. Her lærte jeg for eksempel at man ALLTID skal ha kjetting på bildekkene når det er snø på veien. Her er det sikkert naturlig siden det bare er snø oppe i fjellene. En sjelden gang kan det være snø noen timer også på veiene her nede, men da kjører man ikke bil (eller går ut av huset!). Jeg lærte blant annet også at man måtte være ekstra forsiktig i trafikken dersom man hadde drukket et glass vin for mye til middag…


Nå gjenstår den praktiske eksamen. Og siden trafikken her i Italia er annerledes enn vi er vant med i Norge, gruer jeg meg litt. Her er det kaotisk med mange flere biler på veiene, i tillegg til scootere og “aper” som har sjåfører uten ordentlig trafikkopplæring. Blinklys er veiledende og ikke noe man uten videre kan stole på.

På den positive siden er prisen i Italia en tiendedel av hva det koster å ta lappen i Norge.

Comments are closed.