SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 3. July 2007

Folk i arbeid

For fire år siden var SiToscana mest en tanke, en visjon om et anderledes liv – noen vil si en urealistisk drøm. Dagen i dag kan stå som et eksempel på hvordan det har gått med denne drømmen og hvordan andre mennesker er blitt dratt inn sammen med meg i arbeidsoppgaver til glede for både oss og den lille landsbyen Montemagno.

I morges kom Marta for å gjøre klar leiligheten Marianne til nye gjester som var ventet samme dag. Marta gjør dette arbeidet meget profesjonelt og har forstått at rengjøring for utleie er noe ganske annet enn å holde eget hus i orden. Og hun er ærekjær, så det skal godt gjøres å finne et støvdott etter at hun er ferdig med arbeidet sitt!

Så kom Maria, min kjære nabo som også er mor til Marta. Hun hjelper oss å holde huset i orden og tok rengjøring av kjøkkenregionen før storinnrykk til middag i kveld. På bildet poserer hun med det italienske vaskeutstyret som er ubegripelig å bruke for oss fra nord. På den annen side, hun er skeptisk til min langkost som er importert hit til Italia og er et uunnværlig redskap for norske husmødre. Vi er begge like avhengige av det vi er vant til på vaskefronten!

Ann Helen, som er vår første arbeidende gjest i sommer, tar seg av klesvask og stryking. Det er like greit å ta strykebordet med utendørs i sola.
Vigdis, hennes mamma som er på besøk ei uke, hjelper til med vanning av plantene i hagen før begge to skal ta en tur til Lucca.
Karine tar seg av kontorarbeidet. Her er stadig folk som kommer innom og vil ha informasjon,og det kommer en jevn strøm av post som skal besvares. Leiebil skal bestilles, vintur organiseres og folk er stadig på telefonen. Det kan være hektisk i sesongen.

Og Tage, han kommer akkurat fra flyplassen med to nye gjester som skal bo i den minste leiligheten vår, Marianne. Line og Christian må vente ei stund før Marta er er ferdig med klargjøringen. Men med kaffe i sola på terrassen ser det ut til å gå det greit. Og samtidig får de masse informasjon fra Tage om butikkenes åpningstider, turer i fjellet, kilden der vi henter spesielt godt drikkevann, leiebil i Toscana etc. etc.

Comments are closed.