SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 30. July 2007

Porchetta in Piazza

Av alle de tusenvis små landsbyer som krydrer åskammene i Toscana har vi av en aller annen grunn falt for Cerageto (kjedelig offentlig informasjon her). Det essensielle er at i Cerageto ligger Albergo Villa Verde og her mottas vi alltid med så varm vennlighet at vi vender stadig tilbake. Vi (det vil si Hustruen og jeg ) stoppet der ved en tilfeldighet for mer enn ti år siden, og, som man sier: You can check out at any time, but you can never leave.

I henhold til Wikipedia er porchetta en amerikansk rett som serveres i italiensk resturanter over there. Vi andre heller til å mene det er en italiensk rett som derfor også serveres i italienske restauranter over there. Uansett, hver vinter steker Roberto på Villa Verde en hel gris og hele landsbyen (og vi) tropper opp og mesker oss. Første gangen var Perm og jeg der ved en tilfeldighet; nå er vi der like sikkert som resten av inventaret. Men det er jo veldig lenge fra én vinter til neste, så i slutten av juli arrangeres det hvert år Porchetta in Piazza. Hva er vel to timers reisevei når belønningen er porchetta i slike omgivelser?
Hustruen sitter helt til venstre inntil husveggen. Ellers ser vi grisens hode ligge igjen på bordet.

Comments are closed.