SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 15. July 2007

Small Business Server

Hvem skulle tro at jeg hver eneste dag skulle bruke av min dyrebare tid til å lese KB fra Microsoft TechNet? Men med tungt hjerte har jeg akseptert at de løsninger jeg bygger når jeg får gjøre som jeg vil, de er det ingen andre som kan vedlikeholde. For eksempel har jeg isolert nettet som gjestene bruker ved å sette inn en maskin uten bevegelige deler (en Soekris som booter fra flash) som kjører NetBSD og sikrer dobbel NAT. Men for å drifte et nett med slike løsninger krever kompetanse det er vanskelig å oppdrive. For å si det mildt.

Så, eftersom Verden er som den nå engang er, har jeg valgt å flytte hele mitt nett (som inkluderer både programmer og maskiner) over på teknologi det går an å leie noen til å vedlikeholde (om nødvendig). Tanken er at ved å dokumentere oppsettet, og bruke standard løsninger heller enn de teknisk sett beste, får jeg noe som Hustruen faktisk kan greie å drive på egen hånd. At jeg selv nå ikke forstår en ting av hva som pågår får jeg heller leve med. Jeg liker løsninger hvor man kan håndtere problemer i én komponent av gangen. Men slik har livet blitt.
For å komme ideologene i forkjøpet: Det er altså ikke teknologiens fortreffelighet som er drivkraften, men Hustruens mulighet til å kjøpe seg assistanse som er drivkraften.

SAM er her og gjør det hele mulig.

Comments are closed.