SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av admin den 9. July 2007

Tiramisu


Tiramisu betyr “dra meg opp”, og er nasjonaldesserten i Italia. Den kan lages i mange varianter med for eksempel jordbær eller sjokolade. På middagene her i huset er jeg tiramisu-kokk, og med tiden har jeg funnet min egen måte å lage den på. Varianten er lettere og friskere enn den klassiske oppskriften, med mer sitron og mindre likør og kaffe. Spesielt etter en stor middag med mange retter syns jeg denne versjonen passer best.

Ingredienser (8 porsjoner):
4 eggeplommer
4 ss sukker
500 gr mascarpone ost
Det gule skallet av 1 stor sitron (eller 2 små)
2 kopper espressokaffe
1,5 dl amaretto likør (eller konjakk)
150 gram fingerkjeks
Kakaopulver (ikke søt kakao)
Flat form, ca. 7-10 cm dyp.

Tilberedning:
Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn mascarpone osten, en spiseskje av gangen. Ha i det gule skallet av sitronen(e) – finhakket. Bland espressokaffe og likør/konjakk, og la det avkjøles. Dypp halvparten av hver fingerkjeks i kaffe/likør-blandingen og kle bunnen formen. Kjeksene og eggedosis/mascarpone-blandingen legges lagvis til formen er full. Sett til avkjøling i 2-5 timer. Like før servering siktes kakaopulver på toppen av kaken.

Drikke anbefaling: Moscato d’Asti – søt, musserende italiensk hvitvin.

Tiramisu er ikke noen slankedessert. Trøsten er at den smaker himmelsk!

Comments are closed.