SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 3. January 2008

Påsketur

Bildet viser glade gutter og jente(r) på påsketur. Det er tatt i hjertet av vindistriktet Valpolicella. På bordet stå en Ripasso di Valpolicella. Magene er fulle av de herligste retter, og til vår dolce fikk vi en servert noe helt utsøkt, nemlig Recioto. Recioto var en helt ny erfaring, og noe så fantastisk har jeg ikke opplevd siden første natten med Hustruen (men det er en annen (type) historie). Slike nye erfaringer viser hvor utbytterikt en påsketur kan være. Påsketuren er forøvrig dokumentert i stor detalj her.

Men det var da, og Valpolicella er undersøkt. Nå skal nye vinmarker erobres. Årets mål er de (hovedsakelige) hvite fra vinene fra Friuli-Venezia Giulia. Her lages en rekke DOC viner, og i den uunnværlige (engelske utgaven av) Vini d’Italia er det ikke mindre enn 29 viner som tildeles utmerkelsen tre glass (som er den høyeste). Beskrivelse av av de vinene fra området som er verdt å drikke fyller sidene 391 til 472 i guiden. Ytterligere begrunnelse for en tur skulle ikke være nødvendig.

Byen Udine er sentrum i Friuli-Venezia Giulia; ta en titt på kartet.

Basert på tidligere års meget positive erfaringer planlegger vi en utstyrspark bestående av både av biler og motorsykler. Avreise er planlagt fra Montemagno om morgenen onsdag 19. mars. Efter en vellykket tur, og med velfylte mager og bagasjerom, ankommer vi tilbake til Montemagno om eftermiddagen lørdag 22. mars (akkurat i tide for å unngå det italienske påskerushet!). Sjekk kalenderen her for samordning mot påsken.

Planen er å reservere plass på overnattingssteder, og løselig koordinere lunch, slik at enhver kan velge hvor mye samvær som passer. Så langt (det vil si før vi annonserer turen her og nå) er to motorsykler og én bil påmeldt. Vi har ytterligere to motorsykler til leie, og vet hvor vi kan skaffe flere om nødvendig. Flyplassen i Pisa er full av firma som vil leie ut biler.

Dersom dette er noe for deg, kanskje som påskepresang til en som fortjener det men har alt, da skal du kaste deg over tastaturet og sende oss en epost.

Comments are closed.