SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 31. August 2008

Bygdefest

I går var vi på bygdefest. Her i Italia handler det aldri om lapskaus, halvfulle kaffekopper og poser med klirrende ølflasker. Men heller om å spise godt sammen med sine venner og bekjente. Bygdefesten vi dro på heter Sagra della Bistecca, som best oversettes til noe slikt som Festen for å kose oss med steik. Menyen har fem primi, ti secondi, tre contorni og dolce. Primi varierer fra 3,50 euro til 6,00 euro. Secondo fra 2,50 euro til 10 euro, pluss Bistecca alla Fiorentina circa 600 gr. til 20 euro. Utfordringen er å få samlet sammen alle ønskene. For meg er saken enkel: Selv om jeg ikke burde, skal jeg ha en 600 grams Fiorentina.Dersom noen skulel være i tvil: Efter litt crostini og en pasta blir selv en stor mann veldig mett av en 600 grams bistecca. Forøvrig perfekt grillet!
Ola og jeg hadde med oss Edel, Bodil, Eva, og Sissel. Det er fint å ha med mange damer. Vi spiste veldig godt og var enige i at slike bygdefester burde vi dra på oftere.
Vårt anslag er at mellom 1.000 og 1.500 mennesker spiste middag her i går. Det er ganske bra. Inntektene gikk til det vi i Norge ville kalle Folkehjelpen.

Comments are closed.