SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 10. July 2009

Messe og kirkekaffe

Paven “vår”, Eugenio III, født i Montemagno for lenge lenge siden, blir hver 8.juli minnet med en messe i kirka her.Datoen er valgt fordi han døde denne dagen, og her er det helst dødsdatoen man markerer, nå for 856 år siden. Som gode borgere av Montemagno gikk vi til messe i år og lot oss varte opp med kirkekaffe etterpå. Det morer oss stadig å oppdage nye eksempler på italienernes uhøytidelige opptreden, også i kirkelige sammenhenger. På bildene kan man se presten som holder sin preken under statuen av pave Eugenio, og senere der han forbereder nattverden sammen med kirketjeneren. Det som ikke synes på bildet er at midt i den høytidelige seremonien, da presten hadde drukket sin vin og det fortsatt var noe igjen i sølvbegeret, da ga kirketjeneren restene til den flotte potteplanten rett og slett!
Kirkekaffe har vi vært med på før, så denne gangen ble vi ikke forbauset i det hele tatt da Tage ble bedt pent om å åpne flaskene med prosecco (deilig musserende vin, for de som ikke kjenner ordet). Kaffe ble vi ikke servert, men mye nydelig småmat som Fabiana hadde laget og fikk mye skryt for.

Comments are closed.