SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 6. August 2009

Matkurs


Siste helga mai arrangerte vi for første gang matkurs med profesjonell kokk. Alt tyder på at det var vellykket, og vi gjør det gjerne igjen når gjestene våre ønsker slike kurs. Giuseppe, som er både chef og sommelier, var midtpunktet denne dagen – noe også bildene viser.

Vi startet med å handle inn råvarene på det lille lokale supermarkedet. Her i Montemagno ble maten tilberedt av ivrige “kokkelærlinger”. Spesielt var det interesse for hvordan man lager fersk pasta og forskjellige gode sauser. Mens han slipte knivene sine introduserte Giuseppe hele fire pastasauser.

Den grønne pesto’en, laget av mengder av friske basilikumblader, kjenner de fleste fra før, som oftest kjøpte hermetisk i Norge.
Den tradisjonelle italienske ragù, kjøttsaus, ble beriket med steinsopp.
Også den enkle italienske tomatsausen benyttes ofte, både den milde varianten og den sterke der det brukes chili, på italiensk heter den arrabbiata, oversatt til norsk blir det “rasende”.

Vi lærte også å lage ribollita, den tradisjonelle toskanske grønnsaksuppen med ristet brød og hvitløk i. Suppen skal egentlig avkjøles og varmes opp igjen etterpå, derav navnet ribollita, “kokt på nytt”. Og til alle rettene ble det brukt mengder av beste sort oliveolje, det er viktig! Siden ordet ble brukt så ofte hadde Giuseppe sin egen forkortelse EVOO, Extra Vergine Olio di Olive. Vi startet forøvrig måltidet med en antipasto, bruschette med et glass herlig avkjølt prosecco!

Comments are closed.