SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 18. September 2009

Pollo con gusti dell'orto

I sommer har jeg en del ganger severt pollo con gusti dell’orto (kylling med smaker fra hagen) som secondo.  Det er en enkel rett å lage og fordi den kan gjøres ferdig i stekeovnen og dermed frigjøres plass på komfyren.

Til fire trenger man

 • kylling i form av kyllinglår eller større biter, men ikke filét for det bør være ben med for kraft.  Jeg regner vanligvis halvannet lår per person når det er primo i tillegg til secondo.
 • Én boks kvernede tomater.
 • Én boks sorte oliven, med eller uten stener.  De skal ligge i lake, ikke i olje.
 • Rosmarin.  Jeg henter i hagen, men her må man gjøre så godt man kan.
 • Et par sitroner.  Helst fra hagen, men til nød fra butikken.

Brun kyllingen i varm panne med smør (ikke olje, ikke margarin) og rosmarin.  Legg kyllingen i en form som passer i størrelse, tøm på tomat og oliven (inkludert laken som de ligger i).  Skjær sitronene i skiver og dekk formen med skivene.

Settes i ovnen på 200 grader.  Når væsken koker kan du skru ned så det akkurat fortsetter å koke.  Kylling i kokende væske er gjennomkokt på en halvtime.   Husk at om det koker ute langs kanten behøver det ikke koke midt inne (dette er en ovn).  Derfor pleier en drøy time å være tingen.

Kyllingen skal altså kokes, ikke stekes.

Dersom stekovnen er i bruk kan du bruke en stor gryte isteden.  Efter bruning legger du i kyllingen, tømmer p tomat og oliven, og dekker med sitron.  Sett på lokk og la det småkoke.  På denne måten vet du at temperaturen er høy gjennom det hele, og en halvtime koking bør være tilstrekkelig.

Blir det for lite væske efterhvert kan du tømme på et glass hvitvin.

3 comments to Pollo con gusti dell’orto

 • Gunn

  Dette ser bare himmelsk ut Tage! Jeg vil prøve ved første mulighet! Det vil si snart!

 • Ola

  Enkelt og nydelig.
  Eva liker ikke oliven, men jeg bytter dem ut med hvitløk.
  Ble godt det også.

 • Ola

  Sagra della Bistecca, ble det arrangert i år også? Vi lurte på om vi skulle reist nedover bare for å oppleve denne særegne matfesten en gang til. Men vi får ha det tilgode til senere, er sikkert mange tilsvarende mat og vinopplevelser som vi normenn ikke har kunne tenkt oss her på berget.
  Hils til fruen og Karine.