SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 18. September 2009

Vinbonde i Tivegna

Alfonso, vinbonde i Tivegna

Alfonso, vinbonde i Tivegna

Vi gjør stadig nye bekjenskaper. Og noen av dem gjør større inntrykk  enn andre.

Da jeg prøvde å finne parkeringsplass mellom tusen biler, som også skulle til vinfestivalen i Tivegna, kom det en vennlig mann og sa “Her er det ikke lurt å parkere, kom heller til huset mitt!” Slik ble jeg kjent med Alfonso, vinbonde med varmt hjerte høyt over havet på grensen mellom Toscana og Liguria.

Da jeg dagen etter kom for å hente bilen, ba han meg med for å se på vinmarkene sine. Litt forundret fulgte jeg med, uten helt å skjønne hvorfor og hva jeg skulle der. Men det ble en uforglemmelig tur. Vi nærmest klatret oppover de bratte bakkene, og jeg måtte stadig høyere for å se enda vakrere drueklaser. Markene var velholdte og flotte i sola, og utsikten var formidabel.

Bonden tok en fullmoden drueklase i hånden, så på den og på meg, og sa: ” Egentlig liker jeg ikke vin, drikker det aldri. Men å lage vin er en pasjon!”

Hva sier man da som norsk nordmann som tror at alle italienere elsker vin – og ihvertfall alle italienske vinbønder! Og at det er mulig å legge så mye arbeid og strev i en bratt åker langt til fjells uten å nyte det man dyrker!

druene smakte deilig

druene smakte deilig

og utsikten mot fjellene og Middelhavet var vidunderlig

og utsikten mot fjellene og Middelhavet var vidunderlig

Comments are closed.