SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 11. July 2010

En enkel lunsj oppe i fjellene

Vi har vært på ferie. Hele to dager fri nå i høysesongen. Som vanlig tok vi sykkelen og dro opp i fjellene, der trives vi godt når det er varmt her på lavlandet. Den andre dagen tilbragte vi på yndlingsstedet vårt, “turisthytta” 1.320m over havet. Vertskapet der er noe for seg selv. Det viste de blant annet da vi satt ute i sola og ventet på  at det skulle bli “ropt opp til lunsj”.  Da kom Gianni ut bærende på et brett der vin med champagnekork ruvet i midten. Det var ‘aperitivo’ på huset. Han plasserte godsakene slik at vi alle måtte sette oss og nyte vinen sammen. Dermed fikk vi nye venner, to italienske par som hver fra sin kant hadde funnet sitt drømmested for å slippe unna varmen og ståket et par ganger i året – akkurat slik som oss.

rifugio_P7090584_t_sjenker_850

Under lunsjer viste det seg at vi faktisk var med i et bursdagsselskap.  Salvatore hadde i all hemmelighet bestilt bursdagskake til sin Carla. Det ble stort oppstyr og mer spumante.

rifugio_P7090591_carla_skaler_850

Våre venner fra Umbria var også med på festen.

rifugio_P7090593_gjester_umbria1_850

Da det hele hadde roet seg, kom praten inn på marmor. Siden vi oppholdt oss noen hundre meter OVENFOR marmorbruddene i Carrara, var dette et naturlig tema. Gianni viste oss en bok om gamle marmorbrudd og bilder av taubaner som fraktet marmoren ned fra fjellene i gamle dager.

rifugio_P7090618_gianni_bok_850

Slik ble den “enkle” lunsjen vår denne dagen. Mange opplevelser rundt de tre rettene som ble servert; melon med skinke og en deilig kjøttrett med gratinert bietola (en tradisjonell grønnsak) som følge, og bursdagskake.

Comments are closed.