SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 23. December 2011

Ribbe

JuleribbenSom sagt så er ribben vel i hus.  Men når sannheten skal frem så åpnet vi pakken fra slakteren først nå i kveld.  Der fant vi nesten seks kilo med ribbe.  Den største vi noen sinne har hatt i hus!

Nå er spørsmålet: Hvor lenge skal en ribbe som veier seks kilo stå i ovnen?

3 comments to Ribbe

 • Frode Fjeld

  Min uprofessjonelle oppfatning er at ribbe stekes med metoden “langkoking”, altså at kjøttet gjennomstekes over lang tid slik at kjøttet etc. brytes ned på omtrent samme måte som med fårikål, beuf bourguignon, etc. Dette i motsetning til biff, stek og slikt som bare skal varmes opp til en gitt kjernetemperatur, noe som tar så så lang tid etter hvor tykk kjøttbiten er.

  Mao. tror jeg ikke at en større ribbe i prinsippet trenger lengre steketid, bortsett fra at den trenger litt lengre tid på å komme “up to speed”. F.eks en ekstra halvtime totalt?

  Vår ribbe i dag gikk på 30 min med høy varme med svoren ned i vann, 30 min høy varme med svoren opp, og så to timer med lav varme (svor opp), og avslutte med noen små minutter med høy overvarme for å blåse opp svoren. 20-30 minutter ekstra på lav varme?

 • Tage

  Jeg skal bringe beskjeden videre.

 • Tonje

  Satt her hjemme i Norge og knasket på et par tørkede fiken,innkjøpt for julens kos. Og fant ut av jeg skulle google fiken for å se hvordan se så ut ferske. Datt dermed inn i bloggen deres. Så flott og fikk ikke spesielt lite lyst til å ut å reise til vakre Toscana,heller ikke mindre lyst til å besøke dere. Så flott og for et prosjekt. Kanskje man ikke skal se bort i fra at jeg og min kjære bare må komme til dere en dag! :)
  Tonje