SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 2. October 2012

Piaggio med Vespa og mye mer

En museumsvandring kan være så mangt. Den artigste jeg har hatt, var utvilsomt besøket på Piaggio-musèet i forrige uke. At Piaggio lager Vespa og har gjort det i uminnelige tider, det visste jeg. Men at begynnelsen var tog på 1800-tallet og flymotorer i 1915, det ante jeg ikke. For meg var allikevel det mest interessante hva Piaggio produserte fra cirka 1950 og utover, Vespa og Ape!

Etter krigen hadde Italia og Europa behov for et enkelt og rimelig transportmiddel, Vespa ble svaret. I de små landsbyene med kronglete gater hadde man behov for en liten bil som kunne snu på en femøring og frakte både høns, vinterved og kona til butikken. Til det ble Ape svaret. Denne trehjuls lille lastebilen finnes i utallige varianter, også som brannbil fra 1957!

Disse kult-kjøretøyene ble etter hvert gitt personlig preg av eieren. På museet er det flere godbiter.

Eieren av denne Ape’n ovenfor jobbet kanskje på sirkus. Vespa-eieren under var helt sikkert veldig glad i kjøttvarer.

Piaggio lagte også biler med fire hjul. Denne lille modellen, Vespa 400 fra 1957, konkurrerte antagelig med Fiat Cinquecento.

Jeg anbefaler et besøk på dette artige museet som ligger i Pontedera!

1 comment to Piaggio med Vespa og mye mer

  • edel&Louis

    Så artig at du endelig kom deg dit Sissel Vi var der for noen år siden. Anbefal dette på det varmeste til fremtidige gjester!