SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 9. January 2013

Ny favoritt i Colle di val d’Elsa

Kokken smiler

Om vi har noe godt? Alt jeg lager er godt!

Inngangspartiet

Stemning

Vår definisjon av Det Gode Liv inkluderer ikke stilige restauranter med hvite duker, livré-kledte kelnere og kandelabrer, men heller steder hvor man snakker uanstrengt med kokken.  Vi bytter ut American Express Welcome med bilder av kokkens barnebarn hvilken dag som helst.  Problemet er at slike steder er vanskelig å finne: Alle som bor i nabolaget vet hvor det er så ingen skilt er nødvendig.

Edel og Tryggve

Edel og Tryggve i Chianti

Edel og jeg har vært på MC-tur i området øst for Siena i dag.  Litt kjølig vær med rundt ti grader og ingen sol.  Men the rolling hills of Chianti er like vakre.  Målet var i bunn og grunn bare å kjøre litt.  Og det gjorde vi.  Tryggve har vært på service, Edel er sugen, og jeg fortjener litt frisk luft.  Sammen er vi dynamitt.

Vi finner ikke noe sted å spise lunch i Colle di val d’Elsa og spør efter noen forsøk en mann.  Han roper på en annen og snart diskuterer de friskt hva de mener vil passe oss best.  Til slutt blir de enige om at oppe i gamlebyen er det ikke noe for oss.  Kjør ned, ta til høyre, gjennom buen, så til venstre og sett sykkelen på den store plassen; derefter inn i smuget og omlag femti meter oppover.  Der!

Orecchio

Pasta med en tomat, egg og fløtesaus

Secondo

Salsiccia con faggioli, helt enkelt

Stedet har det lite italienske navnet Gimmy Gio.   Inngangspartiet er herlig ujålete, det er papirduk og enkelt bestikk.  Menyen er skriblet på et papir med en blå Bic.

Edel tar pizza mens jeg velger pasta.  Så spiser hun dolce mens jeg legger i meg en secondo.  Kaffen er kremete og perfekt.  Tre flasker vann go en kvart med rødvin.  Tilsammen 32 euro.

Vinen er slik jeg elsker den: Mørkerød, fersk, og full av smak.  Vi kjøper en på halvannen liter og tar med hjem.  Den kostet fem euro.

Adressen er via Garibaldi 14, 53034 Colle di Val d’Elsa, +39 0577 923523 eller rett til kokken på +39 338 7817721.

1 comment to Ny favoritt i Colle di val d’Elsa

  • edel&Louis

    PERFETTO!! Jeg hadde hermet etter deg, Tage. Både pasta med tomat, egg og fløtesaus. OG selvsagt også Salsiccia con faggioli. Heldigvis er vi i stand til å lage noe lignende her hjemme. Hamstret Liana-pølser 29. september, har fortsatt (bare) 3 igjen i fryseren. :)
    hilsen edelSol