SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 16. August 2013

Opplevelser i Cinque Terre

Portovenere

Alle vil til Cinque Terre. Men hvordan kan man få en god opplevelse i disse dager når flere turstier er stengt av jordras og de resterende er full av turister som går i kø? Edel og jeg dro av gårde for å finne svarene.

Ilandstigning i Riomaggiore.

Vi startet grytidlig med tog fra Pisa til La Spezia. På den italienske måten gikk det helt fint, ingen frokost før vi kom til La Spezia og hadde sjekket ut båtplass og billetter. Det ble dagsbillett med frie på- og avstigninger til 27 euro. En flott båttur startet.

Bading fra klipper i Riomaggiore

Første havn ble Riomaggiore. Det så fristende ut med bading fra klippene, og vi var fornøyd med at vi faktisk hadde både badedrakt og håndkle i sekken. Men byen var en skuffelse for oss. Fra båten var det bare en gate oppover og den var en turisstrøm av dimensjoner. Vi kom oss videre med neste båt, etter venting i en langlang kø.

Manarola

I Manarola fant vi roen. Til tross for mye feriefolk også der var stemningen en annen. Vi bestilte det beste bordet på restauranten i havna, byttet til badedrakt og fikk en uforglemmelig liten badeopplevelse.

Bading i Manarola

Man skulle tro at den lille bukta med beskyttende molo utenfor som var full av badende mennesker i alle fasonger, ville føles for trang og overfylt for oss nordmenn. Men vi oppdaget bare blide, hyggelige og fleksible badegjester – de aller fleste italienere. Stemingen var bare god og inkluderende.

Sissel bader

Edel på Marina Piccola i Manarola

Etter det oppfriskende badet ble det en meget hyggelig stund med lunsj på Marina Piccola.

At en liten restaurant med beliggenhet midt i turiststrømmen klarer å opprettholde en meny med høy kvalitet til bra pris og med meget hyggelig personale. Veldig bra.

Vi anbefaler Marina Piccola for et godt måltid i Manarola. Nydelig sjømat, “antipasti della casa”  var en nytelse for øye og gane.

Husets hvitvin fra området rundt elven Magra, ikke langt fra Cinque Terre, var også meget bra. Takk til Ristorante Marina Piccola som har en egen webside med mer informasjon:

FraManarola gikk turen til Vernazza, som er en av de mest kjente byene. Men vi ble lei av å gå i kø, og det ble ingen bilder derfra. Vi rakk heller ikke til Monterosso, den nordligste byen, men fant ut at dit går det greit å komme med bil en annen gang.

Båtturen tilbake ble en fin opplevelse med sol og  panoramautsikt fra øverste dekk. Landskapet ved kysten er villt, og det er fascinerende å se de små byene klore seg fast mellom klippene.

Det siste bildet viser Corniglia, landsbyen som ligger 100m over havet og ikke har noen båthavn.

Vi anbefaler gjerne gjestene våre å ta en dagstur med båt i Cinque Terre. Men fotturene kan med fordel legges til fjellene ved Montemagno, Monte Pisano.

Corniglia

3 comments to Opplevelser i Cinque Terre

 • edel&Louis

  Interessant å lese og se. Blir stadig spurt når jeg kommer fra Toscana om jeg har vært i Cinque Terre. Er sikkert veldig fint der, men som du skriver Sissel, og jeg har tenkt, uten å ha vært der: sikkert masse folk som vi går i kø sammen med. Og jeg har da for pokker vært i Toscana (nok en gang).Som om der ikke er nok å se og gjøre.Takk for tips om biltur til Monterosso. Hilsen edelSol

 • Øyvin Dybsand

  Vi har vært en tur i Cinque terre hver eneste av de fire gangene vi har feriert i området. Fotturene er fantastisk flotte, særlig de to nordligste (Monterosso-Vernazza-Corniglia). For dem som vil ha en mindre strabasiøs tur, er Via dell’amore mellom Manarola og Riomaggiore å anbefale. Anbefaler også en stopp i Portovenere.

  Problemet i CT er å komme dit midt på sommeren. Både Vernazza og Monterosso var “overcrowded” da vi var der i fjor sommer. I påsken og i høstferien var det derimot helt greit.
  Den største badestranda er i Monterosso (som er mye mer “by” enn de andre landsbyene), men der må man leie parasoll og liggestoler for flere timer for å få lov til å bade. Ikke vår stil, men mange italienere vil visst ha det slik (dra heller til Marina di Vecchiano, der det stort sett er naturstrand!).

  Riomaggiore er veldig stemningsfull om kvelden. Vi spiser “alltid” på “La Grotta” om kvelden når vi er der. Anbefales!

  Å kjøre til Monterosso går an. Vi har gjort det én gang og ikke gjentatt det. Det tar lang tid og går via lange om- og slyngveier. Parker heller i La Spezia, og ta toget.

  Håper fotturen mellom Corniglia og Manarola kan åpnes igjen. Det er den eneste (?) vi “mangler”…

 • Takk Øyvin, for utmerket informasjon om bruk av bil, tog og føtter!