SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av gunn den 3. August 2014

Ny pizzakveld hos SiToscana

 

Pizzadeig

Første gang vi fyrte opp pizza-ovnen kalte vi det en test – denne gangen må vi nesten si at det var innvielse. Kompetansen var hevet mange hakk og 12 små og store pizzakokker var i sving.

Forberedelser

Denne gangen startet vi fyringa mye tidligere, og det gjorde susen. Etter ca. 4 timers for-fyring stekte vi Cecina, et slags flatt brød av kikertmel som ofte serveres som forrett her i Toscana. Vel, her har vi litt å gå på når det gjelder selve finishen, men godt ble det. Ungene var helt ville og vi måtte sloss for å få smake.

Cecina

Deretter slengte vi sammen et par foccaciaer. Noen var gaver til naboene i gata mens resten skulle få følge med gjestene hjemover.

Gave til naboene

Og så begynte selve pizzabakingen. Vi hadde avansert med en ekstra spade. Nå hadde vi en til varmt og en til kaldt – det gjorde jammen susen! Vi hadde også fått tak i en snedig kost til å børste ovnen mellom pizzaene – også et lurt trekk. Og deretter gikk det slag i slag.

Morfar hjelper til litt

Klarer selv

Konsentrasjon

Og styrke

Rund skal den bli

Der var den første ferdig

Sissel er i hvert fall fornøyd

Snart kan det smakes

Alle får lov

Mye kompetanse

Og konsentrasjon

Å kjevle det kan vi

Snart helproff

Og til slutt lager de yngste sine spesialiteter

Litt av slikt og så litt av sånt – og til slutt oliven

1 comment to Ny pizzakveld hos SiToscana

  • Edel Vedaa

    Dette ser lovende ut, jeg gleder meg allerede…….
    Livia er en meget målbevisst ung dame (ligner på mormor?) hun kommer til å få sving på dette…….det er så morsomt å se på henne !!!