SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av admin den 11. December 2006

Puccini – Opera i Lucca


Giacomo Puccini ble født i Lucca i 1858, og bodde der store deler av livet sitt. Midt i byen finner man huset hans med en statue av helten sjøl utenfor. Lucca er forøvrig en flott liten by med en enorm bymur (fortsatt helt inntakt), vakre bygninger, mange kirker og flust av små eksklusive butikker i smale hyggelige gågater.

I kirken La Basilica di San Giovanni arrangeres det små operakonserter nesten hver ettermiddag året rundt. Arier, duetter og høydepunkter (hovedsakelig Puccini) står på programmet i halvannen time. Da min gode venn Pass-Stein og jeg tok turen tidligere denne uka fikk vi blant annet oppleve “La Boheme” og “Turandot”, i tillegg til høydepunkter fra Mozarts “Figaros Bryllup”.

I juli og august er det hvert år en stor Puccini festival utenfor Lucca, ved innsjøen Torre del Lago. Tilskuerne sitter utendørs i et moderne amfiteater i magiske omgivelser. Følge linken for mer informasjon om neste års program.

Comments are closed.