SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av admin den 29. May 2007

Langhelg i Amsterdam

I helgen reiste jeg halvveis til Norge, nærmere bestemt til den sjarmerende hovedstaden Amsterdam. For 15 år siden bodde vi ett år i Nederland. Siden den gang har jeg vært tilbake i landet bare en gang. Til tross for at varme klær måtte finnes frem lengst inne i skapet og pakkes til turen, gledet jeg meg til et gjensyn med landet som en gang var mitt hjem.

Første gang jeg reiste en tur til Oslo etter å ha flyttet til Italia, var det en stor opplevelse å oppdage at alt ble så enkelt når man bare forsto språk og kultur. Den samme opplevelsen hadde jeg i helgen da jeg kom til Nederland. Jeg snakker ikke nederlandsk lengre, men forstår likevel det aller meste. Alle skilt ga mening og det var lett å finne frem. På forhånd visste jeg også hvordan det fungerer med for eksempel tipsing på restauranter, og at man leker med livet dersom man som fotgjenger havner i en av sykkelveiene. Etter tre deilige dager med vandring langs kanaler, vindushopping og besøk på museum var det likevel godt å reise hjem, ikke til Oslo men til Toscana!

Comments are closed.