SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 5. August 2007

Ost og ricotta

Det er ikke lett å være utlending; jeg husker en student som ganske forbløffet fortalte meg tirdag 18. mai at alle butikkene hadde vært stengt på mandag. Nesten slik følte vi det i dag. Som kjent (?) er det fra 28. juli til 6. august Fiera di S. Ermolao. Saken er at i (den store) kirken i Calci ligger restene av Santo Patrono Ermolao Martire, og han er derfor den som passer på oss. I hans ære holdes det hvert år en fest, i månedskiftet juni – august. Mye å se; det som jeg fant mest interessant var han som laget ost og ricotta fra sauemelk.
Melken varmes (til ca 40 grader) og tilsettes løpen. Bildet vil venstre er tatt mens han former osten i gryten. Han strødde på salt og sa at om en ukes tid er osten (som da naturligvis er en pecorino) klar til å spises.
Dernest kokte han opp mysen igjen og da kan man skumme av ricottaen; ricotta betyr jo “kokt igjen” (ri-cotta). Interessen fra folk var upåklagelig.Vi hadde gjort noe ingen andre i Calci har gjort i dag, vi har spist en stor lunch, og fylt på med kake og hvitvin i femtiden. Da resten av befolkningen i Calci gikk for å gasse seg, da gikk vi hjem. Men neste år skal vi møte opp skrubbsultne!

Comments are closed.