SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 2. October 2007

Ny motorsykkel

Én ting er hele sikkert, sa Hustruen da vi flyttet til Italia, Vi skal holde oss på matta og ikke kjøpe biler og greier i bøtter og spann! Jeg hadde nemlig fortalt henne på at Toys for Boys koster mye mindre, men, som sagt, én ting skulle være helt klart: Vi greier oss med én bil! Nemlig. For slik skulle det være med den saken.
Nå skal vi ikke snakke om våre tre biler men isteden fokusere på våre tre motorsykler. Fra venstre har vi først Bamsefar. Det er vår trofaste BMW R1150GS; la meg bare si at bedre 40-årsgave kan ingen mann tenke seg! Dernest kommer våre to utleiesykler. De er begge Honda Transalp 650, men de er ikke tvillinger. Den sorte med de gule blinklysene (“Askeladden”?), er eldre. Men den er så velholdt at den ser ut som om den er ny. Begge er utstyr med en stor Givi koffert (selv om den sorte for anledningen har latt kofferten stå hjemme).
Den sølvfarvede (“Sølvpilen”?) har vært ute på tur før, men dette er Askeladdens jomfrutur. Været er som det skal være, og vi drar på omvisning i Ti-slotts-dalen; mer enn 20 i skyggen første oktober er fine saker. Vi svinger oss opp, opp, opp helt til den gamle damen på baren i Pontito. Hun er på godt humør og lager 11 store panini, serverer oss vann og kaffe, og vil ha 33 euro.

Hjemturen er ikke like lett. Det viser seg at lufteskruen i forgasseren til Askeladden skrudde seg ut (ikke godt nok festet!) Dermed får motoren alt for mye bensin når motorbremsen brukes. Tatt i betraktning at Pontito ligger på 750 moh og vi skal ned til nesten null ble det massevis med problemer. Takket være et usedvanlig positivt innstilte turkamerater løste det seg da til slutt. I morgen skal han på verksted for å få justert seg opp igjen. Torsdag skal nemlig Hustruen være med på Marmortur og da må alt være klart. Det andre bildet viser veldig hyggelig reiefølge som demonstrerer at det er mye å se, og mye peke på, når man står i Aramo og ser over dalen til Sorana.

Dagens nyhet er altså at nå har vi to motorsykler vi leier ut. Med andre ord: vi har gjort vårt så nå er det ingen grunn til ikke å gi Hustruen (for en passende definisjon av Hustruen!) en fantastisk gave: Langhelg på motorsykkel i Toscana. Basert på flere års erfaring kan jeg fortelle at det virker!

Helt til slutt: Noen blomster som vokste rett ut av en gammel mur i en sidegate i Pontito.

Comments are closed.