SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 10. January 2008

Januar

Av og til får vi spørsmål som vi forstår antar at vinteren tilbringer vi med å ligge på ryggen og klø oss på magen. Derfor, her en en beskrivelse av dagen i dag.

Vi dro avgårde til San Miniato klokken åtte. I tillegg til to møter var vi på befaring i spisesalen på il Seminario (se bildet over). Dersom man kjenner noen som er på godfot (det vil som absolutt minstemål si ikke protestant!) med biskopen i San Miniato, da kan man kanskje få leie denne spisesalen i presteskolen fra 1600-tallet. Vi er så heldig at vi kjenner en som kjenner en som biskopen synes er en fin fyr. Dermed planlegger vi å lage stor middag her (Tagecena for de invidde) for 30-50 mennesker i mars. Å lage en 6-7 retters middag til 50 krever litt forberedelser så vi har startet allerede nå.
Dersom du har besøkt oss i Villa: Legg merke til flisene!

Vel hjemme får vi forespørsel som baserer seg på at vi har så mange vakre gjester. Saken er at det er en maler i landsbyen. Han skal lage en billedsykluls om det moderne mennesket, ved å illustrere hvordan det aktiviserer seg selv. Til det trenger han en modell. Det må være en vakker ung kvinne. Hun skal være iført gule gummistøvler og en tettsittende t-shirt (og ikke mer), og leke med golfkøller. Efter å ha hørt på en lang og omstendelig forklaring har vi lovet å videreformidle forespørselen. Så om du tror du vil passe som modell (iført gule gummistøvler, tettsittende t-shirt og golfkøller) skal du bare ta kontakt.

Det er mørkt om kveldene her samtidig som en masse kjøring er under planlegging. Bamsefar har derfor fått påmontert et sett Hella FF100 “tusenmetere” (bilder av sykkelen kommer – det er yr ute så det blir ikke tatt noen bilder i dag!). Eftersom jeg nekter å ha stygge ekstra brytere påmontert er det hele styrt av en elektronisk (og kontrollert gjennom en annen bryter – mer om dette en annen gang), men resultatet er at ingenting er ukomplisert å montere. Med 2*55 watt tåkelys + 55W nærlys + 55W fjærnlys + 2 * 55W ekstralys skal jeg vel kunne greie å kjøre selv om det ikke er strålende sol. Uansett, det gikk med noen timer på monteringsarbeidet.

Vi hadde besøk av en partner (det er omtalt i innlegget nedenfor) og der gikk det med to timer.

Nå som det er vinter spiser vi vintermat. En tradisjonell oppskrift er å frese opp pancetta (bacon) i tørr panne, ha i pinoli (pinjenøtter), derefter et hode cavolo verza (en mørk vinterkål) kuttet i fine strimler. Helt til slutt litt mozzarella som får smelte sammen med kort pasta (farfalle eller tilsvarende). Ha på litt nykvernet pepper og server med vann fra kilden og en mugge Chianti.

Sånn går nå dagan.

Comments are closed.