SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 21. December 2008

Juleforberedelser

Som vanlig her hos oss er den aller viktigste juleforberedelse å sette sammen en meny til lunchen 1. juledag. Den 24. er det ikke jul, for julen starter med gudstjenesten som begynner ved midnatt. Det er derfor ungene våkner til gaver den 25.
En viktig del av juleforberedelsene er også å finne ut hva som skal drikkes til maten. Bildet viser en del av forberedelsene. Saken er at på den lille øya Pantelleria, som ligger mellom Sicilia og Tunis, der lager de vin. Wikipedia sier:

Pantelleria is known for producing obscure, but highly regarded, sweet wines of a remarkable golden-apricot color, from the island’s three wineries.

Men saken er: De lager to viner. Ene heter Moscato Liquoroso mens den andre heter Passito Liquoroso. Spørsmålet er: Den ene er dobbelt så dyr som den andre, men hvem av dem passer best til et (stort) stykke gorgonzola? En prøvesmaking avgør raskt saken: Det er uten tvil Passito som passer best. Så vet vi det. I bakgrunnen ser vi Hustruen lese i en kokebok (det skal jo spises også, ikke bare drikkes).

Menyen for julelunchen er slik:
Aperitivo: Prosecco.
Antipasti: Carciofi lessi og funghi della Elsa og bruschetta con noci og con funghi, og antipasti del mare. Vin: Chianti eller Vernaccia di San Gimignano.
Primo: Papardelle alla lepre og spaghettini con pesto rosso. Vin: Chianti Classico.
Intermezzo: Peccorino pepato med miele fatta a Montemagno.
Secondo:Bistecca Fiorentina og salsicce grigliata og rullo ai spinaci e ricotta.
Contorni:Cipolline glassate. Vin: Brunello di Montalcino og Barolo.
Intermezzo: Gorgonzola. Vin: Passito di Pantelleria.
Dolce: Torta di limone (fatta a casa) og panettone. Vin: Moscato di Asti.
Limoncello (fatta a casa)
Caffe.

Det er det hele.

Comments are closed.