SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 30. May 2009

De første rosene


Rosenbuskene, som ble plantet i februar, vokser og trives. De aller første rosene er sprunget ut og står på lange stilker og kneiser mot sola. Det har vært problemer underveis. For noen uker siden kom masse bittestå insekter på dem. Min gartner-venn fortalte at det var ‘afidi’ og, siden hun ikke liker kjemiske midler, skulle jeg koke opp hvitløksfedd i vann og bruke det som spøytemiddel. Siden jeg er norsk og selvfølgelig har flytende grønnsåpe i skapet, brukte jeg det i stedet. Min erfaring er at grønnsåpe hjelper mot det meste, og det gjorde det jamen også her på italienske ‘afidi’! Bare se hvordan rosene trives nå.

Comments are closed.