SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 21. November 2009

Livia på circolo

En circolo er et samlingssted for folk i nabolaget, der kan man også spise godt og billig.

En circolo er et samlingssted for folk i nabolaget, der kan man også spise godt og billig.

En klem med riskorn på haka.

En klem med riskorn på haka.

Hver fredag spiser vi lunsj på circolo’en i La Corte, en liten landsby tre-fire kilometer fra Montemagno. Da er det alltid fisk og sjømat på menyen.

Lille Livia spiser gjerne sammen med oss. Lee sin sjømatrisotto går ned på høykant, både de  små blekksprutene og alt annet som fulgte med. Og hun viser sin takknemlighet ved å legge kinnet sitt kjærlig inntil hans.

Livia spiser alt, i hvertfall smaker hun på alt med stor nysgjerrighet. Og hun har ingen motforestillinger om de voksne synes det er vel sterke smaker eller blekkspruten har  mange armer. Alt er like fantastisk.

Men, selvfølgelig, noe er enda bedre enn noe annet. Når kokka Silvia lager sin deilige ricotta-sjokoladekake, da er det bare fantastisk.  Og hun tar gaffelen fra Tage og spiser selv!

PB205231_l_kake_400

Kokken lager like god mat her som på de fleste gode spisestedene ellers i området. Men regningen er latterlig lav, et par hundre norske kroner for en tre retters meny (med vin, selvfølgelig). Og i tillegg kan man gjøre avtaler med lokale bønder ved å “abonnere” på økologiske grønnsaker som legges i ferdige pakker til avhenting på circolo’en i.

Livia er fyllt ett år og synes det er kjempegøy å få kontakt med andre unger. På circolo møter man folk i alle aldre. Man prater og spiser og prater. Og man tar ikke ting så høytidelig – bortsett fra maten, den tuller man ikke med. Noen har med seg en hund.   I det hele tatt, det er ganske uhøytidelig, slik det er med det meste på landsbygda i Toscana.

PB205248_circolo_l_spiser_400

PB205242_circolo_barn_hund_800

Vil gjerne være med å spille sammen med de store guttene...

Vil gjerne være med å spille sammen med de store guttene...

Comments are closed.