SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 17. May 2010

Kameliafest

Det er ikke bare mat man lager festivitas rundt her i Italia, men også blomster. Her er det hvert år en Kamelia-helg. Arrangørene tar på forhånd en runde i hagene og sikrer seg “vareprøver”. To damer kom til oss og sa at de hadde hørt at vi hadde et par fine Kamelia-busker, kunne de få ta en kvist med en rose eller to? Senere fikk vi se blomstene igjen på utstillingen.

P4118804_kamelia_utst_850

Der sto blomsterkvisten vår mellom hundre andre og hadde fått på seg en merkelapp som bevis på sin opprinnelse, “FAM. KULO, MONTEMAGNO”. Vi var stolte til stede på utstillingen som ble avholdt i klosteret Nicosia. Der var gratis småmat og vin. Ungene kunne leke i klosterhagen, og de voksne hadde mulighet til å skaffe seg flotte nye kamelia-planter fra en salgsbod.

P4118800_kameliautst_klosterhage_850

Kamelia er en vinterrose. Dette skjedde en regnværsdag i april. Italienere går vanligvis ikke ut når det regner, men det viste seg at det finnes unntak. God mat og vakre blomster.

Comments are closed.