SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 27. September 2011

Iskrem

Iskrem er godt!

Det er veldig enkelt å lage iskrem.  Når man tenker på hvor god hjemmelaget iskrem er i forhold til de industriproduktene med påstått holdbarhet i årevis som  man tilbys i frysedisken, da er det forunderlig at det finnes noen som unnlater å lage sin egen.

Det første man må bestemme er hvilken smak man vil ha.  Det aller enkleste er kakao (det som helt feilaktig kalles sjokoladeis).  Når du lager iskrem med kakao, husk at de mørkebrune greiene du kjøper som kalles sjokoladeis er tilsatt brunfarve.  Om du tilsetter så mye kakao at isen brli mørkebrun, da blir den uspiselig.  Livet uten tilsteningsstoffer kan virke litt blekt.  Det oppveies av at smaken ikke er blek!

Dersom du bruker en “flytende” smak, nykvernede jordbær for eksempel, da må du huske på at smaken synker til bunnen.  Når smaken er flytende, da må du vende i isen med en gaffel hver halvtime i begynnelsen.  I min fryser trenger iskrem å stå i ca fem timer for å være helt perfekt.  Det vil si at jeg kan lage den i femtiden om eftermiddagen.

Beregn én eggeplomme og én strøken spisesje sukker per person.  Vispes til kritthvit eggedosis.  Lag kerm av én dl fløte per person.  Rør smaken forsiktig inn i eggedosisen, og skjær eggedosisen inn i kremen.

Det tar ca 15 minutter å lage en porsjon iskrem.  Det er altså ikke behov for en “ismaskin” eller andre spesialgreier.

Jeg har veldig god erfaring med hasselnøtter og kaffelikør, med kakao (bruk det som i Norge heter “bakekakao uten sukker”), med jordbær og med fersken.

Hjemmelaget iskrem (uten tilsetningsstoffer) holder seg ikke lenge i fryseren.  Det lønner seg derfor ikke å lage mer enn man skal spise i dag eller i morgen.

Til iskrem serverer vi nesten utelukkende Muscati d’Asti (sjekk hva Vinmonopolet har på lager).

1 comment to Iskrem

  • karin hansen

    :-D Tusen takk for at du deler oppskriften med oss! Den isen du lager er nyyydelig. Vi skal ha italiensk aften snart og da skal jeg prøve denne. Karin