SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 25. October 2011

Ny kake

Hustruen, en ny kake, og Muscato d'Asti

Nå som det er vinter bruker vi all vår tid på å forberede neste sesong.  Det betyr så mangt.  For eksempel må vi spise oss gjennom et utall nye retter for å finne hva vi har lyst å lage til gjestene våre neste sommer.  I dag har vi spist en sitron-ricottaterte.  Til terten drakk vi en veldig bra Muscato d’Asti.

Man kler en ildfast form med butterdeig.  Ta 200 gram ricotta di pecora, bland inn maksimalt 100 gram sukker, det gule fra skallet av to sitroner og to eggeplommer.  Visp de to hvitene helt stive og skjær dem inn i osten.  Stekes på 180 grader i tre kvarter.
Enklere kan det ikke bli.

Ricotta laget av kumelk kan naturligvis også brukes; smaken er mildere.  Jeg har god erfaring med å forsteke formen med butterdeigen noen minutter; det sikrer at deigen blir stekt også midt under.

Et alternativ til sitroner er finhakkede hasselnøtter.

Hustruen rapporterer at terten sammen med vinen utgjorde et hele som var verdt innsatsen.

4 comments to Ny kake

 • Solfrid

  Eg er så glad for at eg abonnerer på nyhendebrevet dåkes, då eg reiser til draumeland kvar gong det kjem ei oppdatering, enten der eller på facebook. Eg har fulgt dåke ei stund no, og har ennå til gode å reise ned å oppleve Toscana. Sambuar og eg var i Roma i fjor på denne tida, og det gav meirsmak! Før den tida kjem at me reiser ned og opplev meir av Italia, takk for herlege skildringar!:) det varmar i haustmørket!

 • Hei Sissel: Ja, den var vi så heldige å få smake og den var nydelig. Så nå skal jeg prøve meg på den, Ha fien dager – mvh Lisbeth.

 • Ann Helen

  Fine Sissel:-)
  Ann Helen

 • Gunn I Langås

  Hei.Ser kjempegodt ut. Skulle gjerne kommet og smakt den kaken sammen med et godt glass vin. Håper alt er vel med dere, og at ikke regnet har rammet dere like hardt som enkelte andre steder i nærheten.