SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 2. February 2012

Snevinter i Montemagno

Vi trodde vi var ferdig med sne, men med klimaendringene utsettes nå Montemagno for store prøvelser. En forskrekket huseier stirrer på den hvite hage.

Hvordan skal dette ende? Vi kan tydeligvis ikke spise lunsj ute i dag.

Og de stakkarts blomstene!

Men noen liker sneen. Endelig lage snemann!  Først fikk Livia og deretter Babbo en nese av gulrot – slik som morfar har lest høyt om i bøkene fra Norge. Eventyrlig glede!

 

 

 

10 comments to Snevinter i Montemagno

 • Så hyggelig at dere også får ta del i vinterens gleder!

 • Edel

  Jeg hadde virkelig ikke trodd at det noengang skulle være mer snø på deres terrasse enn på min!!

 • Bjørn Edar

  Det blir en kald og snørik helg ser jeg. Da angrer du ikke på dette: http://blog.sitoscana.com/2011/08/vedhogst-i-tredve-grader.html

  I Kongsberg er det 50 cm snedybde og minus 15.

  Du får våren lenge før oss – så hold ut…

  Fin snømann forresten

 • karin og asbjørn

  Hei, dåkker.
  vi føler med dere, og det er ikke ironisk! Håper at den snøen dere har fått isolerer litt sånn at ikke alle plantene blir skadet. Men artig at Livia lager snømann.
  Varm hilsen.
  Karin og Asbjørn

 • Kristin V

  Dokker e heldig som kan fyre med ved!

 • Sissel

  Snøen i Norge er til å håndtere, det er noe helt annet her i Toscana. Forstill dere en italiener som “måker” snø utenfor huset sitt med en padleåre! Eller de som sklir rundt i gata med plastposer surret rundt føttene for å unngå snø i skoene!

 • Grethe Hoel

  merkelig! Har ikke gått på ski siden i desember, og det smerter.

 • Gunn Ingrid Langås

  Hei. Jeg misunner dere ikke. Trodde ærlig talt ikke det kunne komme snø i Toscana, men så feil kan en ta. Ikke kjekt for de som har kalde hus, og der vinteren kommer slik. Håper alt er vel med dere, og at ikke alle sitronene tar skade av snøen!

 • Terje Viken

  Dette var helt utrolig. De bratte bakkene i landsbyen må jo være livsfarlige på slike dager.

 • Sissel

  Ingen her trodde vel at det noengang skulle bli så mye sne her i Montemagno. Kulde har de opplevd før, i 1985 da alle oliventrærne døde. De første to dagene var det unntakstilstand her. Vi var innesnødd (dog bare 110-15cm) og uten strøm og vann. Skoler og barnehager var stengt, og de færreste kom seg på arbeid siden bakken her var, nettopp livsfarlig!