SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 7. August 2012

Altfor mange pærer

Vi har ett eneste pæretre. Det er lite og står midt i hagen til Casetta Livia, det lille huset vårt her i Montemagno. Naboene sa at dette treet måtte vi ikke fjerne for der fikk vi verdens beste pærer. Det er vakkert når det står i blomst og det gir deilig skygge når sola står høyt om sommeren. Og enkelte år har det gitt oss noen deilige frukter. Men så plutselig denne sommeren, produserer det pærer i tonnevis, så mange at det er blitt et problem. Vi prøver å gi bort det vi kan, spiser og hermetiserer. Men det monner liksom ikke. Noen som vil ha?

2 comments to Altfor mange pærer

 • edel&Louis

  Hei dere! Det hjelper vel ikke på beholdningen av pærerene deres, men her kommer en nederlansk oppskrift som min mor ofte anvendet. Pærene må da være av den harde sorten. Kok pærene i litt vann med sitronsskall. Ca 2 timer, det siste halvtime har du kanelstang, sukker og en skvett rødvin opp i. Pærene får da en fin rødfarge og kan brukes som contorni.

  Mvh Louis

 • Marit

  Nei men så hyggelig at det er masse pærer i treet ‘vårt’ da…..
  Vi er i Bergen….skal ta toget hjem…..men i vanlig NSB stil er det hele ikke særlig forutsigbart…..
  Men vi har det bra lell…..