SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 8. December 2012

Utlending

Jeg er utlending i Italia. Uansett hvor mye jeg prøver og hvor lenge jeg bor her, jeg vil alltid være en utlending. Og til vanlig er det helt greit. Jeg er norsk og fornøyd med det. Jeg føler at jeg blir respektert som den jeg er, italienere har ofte også spesiell tålmodighet med meg – nettopp fordi jeg ikke er italiener og ikke kan forstå alt som skjer. Dagen i dag er en slik dag.

Min venn Lee, som for øvrig er amerikaner og like mye utlending som jeg, dro av gårde grytidlig i dag for trening på vår ’palestra’. Så var det lukket og stengt! Shit!  Men vi fant fort ut at baren der vi pleier å hvile ut etter treningen, den var åpen. Så vi taklet denne skuffelsen bra. En cappuccino og et par av Toscanas beste ’svoglie’ senere dro vi til bensinstasjonen for å hente noen deler til Lee sin bil. Den var stengt den også! Da gikk det opp for oss at i dag er det en hellig dag i Italia, ’Immacolata Concezione di Maria’. Det var bare å dra hjem og nyte sola på denne hellige dagen. Jeg trøstet meg med en moden clementin fra hagen.

Jeg  fikk vite at ’Immacolata Concezione di Maria” betyr noe slikt som “dagen da Maria ble unnfanget ubesmittet”. Neste undring for en utlending blir da, hvordan kunne fødselen skje bare 16 dager etterpå? God jul!

6 comments to Utlending

 • edel&Louis

  ’Immacolata Concezione di Maria’ det var altså Maria selv som ble unnfanget, hun skal være født 8. september, hennes ubesmittede mor het Anna.
  Hilsen edelSol “utlending” bosatt i Norge (ikke i Italia) :)

 • Takk Edel. Det var en grei oppklaring.

 • edmund

  I de helliges krets finnes utvilsomt adgang til snarveier og kontekster vi (foreløpig) dødelige bare må akseptere.

 • Edel

  Jeg skulle ønske at min “palestra” var stengt av og til og at Lee og jeg kunne gå på bar! (jeg hadde selvsagt ikke tatt en svoglie) !
  Håper clementinen smakte!
  Mysteriet med Maria og moren tror jeg må fortsette å være et mysterium.

 • Palestra’en var åpen i dag, søndag! Og på baren var det fullt av folk, både unge og gamle i penklærne. Italienerne sover åpenbart ikke lenge søndag morgen. De må ha noen og snakke med, i så måte kan en tur på bar være løsningen.

 • Ja Edmund, jeg har ikke noe problem med det. Jeg er bare en stakkars tviler, benekter ikke noe jeg ikke har kompetanse til.