SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 3. August 2013

Fagioli serpente

Fagioli serpente

Fagioli serpente

Som contorno

Som contorno

På butikken fikk jeg øye på noe jeg ikke kan huske å ha sett.  Efter at både han i kjøttdisken, hun i delikatessedisken og to forskjellige kunder hadde fortalt meg hvordan deres mamma pleide å tilberede dem, så kjøpte jeg en bunt.  Det er (visstnok) en bønne som heter fagioli serpente (direkte oversatt: slange-bønne).

Til slutt ble det oppnådd mer eller mindre enighet om at de skal koke to minutter i så lite vann som mulig.  Derefter deles i to eller tre.  I kaserollen freser man litt hvitløk i olje og tilsetter opphakket tomat.  Kok opp, og tilsett bønnene et par minutter.

Efter koking smaker bønnene som en mellomting mellom asparges og aspargesbønner.

Jeg brukte min nye contorno sammen med en arista al latte.  Fungerte kjempefint.

Comments are closed.