SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av gunn den 18. May 2014

17. maifeiring i Lucca

Gratulerer med vel overstått 17. mai! SiToscana hadde to utsendte medarbeidere i Oslo mens resten av oss feiret etter beste evne her i Toscana.

Da vi hadde norgesbesøk tenkte vi at en tur til Lucca kunne være en passende måte å feire dagen på. Der er det jo historisk sus som kan være en nasjonaldag verdig.

På veien, akkurat da vi passerte San Giuliano Terme, sto det plutselig folk over alt. De speidet i retning Pisa – og vi gjettet på at det var et sykkelløp eller maraton på gang. Overalt var det vimpler og bannere med “1000 miglia” på. Vi følte oss som del av et 17.maitog og smilte og vinket tilbake mens vi fortsatte videre mot Lucca.

Vel framme parkerte vi bilen og spaserte inn en av byportene. Besøket vårt skulle få oppleve l’amfiteatro med en skikkelig lunsj. Vi stusset litt på at Lucca var “pyntet” med halmballer men syntes det så riktig så pittoreskt ut. Byen kledde det liksom. Også på amfiteateret var det halmballer. Ja, ja tenkte vi – litt mye pynt kanskje.

Vi fikk bord og bestilte lunsj, gratulerte hverandre med 17. mai og skålte i hvitvin. Det var rolig og varmt – vi lente oss tilbake og nøt dagen. Brått ble plassen fylt av motorbrøl, stor applaus, plystring og hoiing – diverse biler av god årgang passerte restauranten vår med ca. en meters klaring. Vi befant oss med ett i sentrum for et billøp – midt i Lucca?!
Billøp i Lucca 1

Etter det første motorbrølet roet det seg litt og det hele fikk mer preg av en parade – og ja, det var jo 17. mai. Bilene var av varierende årgang men for oss virket det som de alle hadde en viss alder.

Billøp i Lucca 2

Med bord på første rad spiste vi vår lunsj mens den ene bilen etter den andre passerte. For hver bil og hvert motorbrøl likte vi halmballene bedre og bedre.

Billøp i Lucca 3
Maten ble fortært og etterhvert lærte vi at “1000 miglia” er et billøp som startet i 1926. Det omtales som det vakreste billøpet i verden og det er kun bilmerkene som var med i det første løpet som får delta. Løpet starter i Brescia, litt øst for Milano, går via Padova, San Marino, Roma, Viterbro, Siena, Volterra, Pisa, Lucca, Bologna, Reggio Emilia, Mantova og så til Brescia igjen. 1000 mil på vakre veier, i år gikk det av stabelen i dagene 15. – 18. mai.  Spesielt interesserte kan finne mer om verdens vakreste billøp på sidene til 1000 Miglia  (både italiensk og engelsk)

Før vi dro hjem fra Lucca måtte Nina, besøket vårt, besøke det lille rommet. På sin vei ut igjen fant hun dagens eneste norske flagg som hun tyvlånte for at SiToscana skulle få sitt 17. mai-bilde. HURRA!

Hurra for 17. mai

1 comment to 17. maifeiring i Lucca