SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 20. January 2007

Mer sitroner


Sitronene som skal bli til limoncello er omtalt her. Det hele fungerer altså slik: Først går man i haven og plukker noen sitroner; velg en dag med sol så bli opplevelsen enda bedre. Ta av det gule med en dings (følg linken ovenfor for å finne en beskrivelse av dingsen) og samler strimlene sammen i et Norgesglass. Derefter tømmers det på en liter 95% sprit for å trekke ut smaken. FOrresten: i butikken har en liter 95% sprit steget fra 12 euro til 12,80 på ett år så snart er det ingen som har råd til å lage limoncello lengere. Det hele skal nå stå i noen måneder. Derefter løser man én kilo sukker i én liter vann (fra kilden) og tømmer på. Dette gir naturligvis to liter 50% sitronbrennevin. Efter noen måneder tynnes den ned til ca 40% og legges i fryseren slik at den kan serveres iskald. Erfaring viser at limoncello laget på denne måten ikke fryser.
Dernest delte vi alle sitronene i to og la dem i en stor gryte med litt vann; la vannet koke forsiktig en halvtimes tid under lokk. Fruktkjøttet tas ut med en teskje (varmt!), kokes opp med 600 gram sukker per kg fruktkjøtt, og tømmes på steriliserte glass. Det er ikke søtt som vanlig syltetøy (mindre enn 40% sukker) og egner seg derfor perfekt til en ene tynne loffskiven som utgjør frokost her i huset (sammen med en capuccino, naturligvis).
Som bildet viser går disse oppskriftene, tradisjonen tro, i arv fra én generasjon til neste.

Comments are closed.