SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 21. January 2007

Nyttårstur

Efterhvert har det blitt en tradisjon at Hustruen tar med seg sin mann på Nyttårstur tidlig i januar. I år gikk turen til Tarquinia nord i Lazio (naboregionen til Toscana) hvor vi så på en leilighet. Kjempefin by med trange gater og smug, gamle murer og antikke hus som jeg tror det er veldig lett å bli glad i. Efter klokken fem er det ikke lov til kjøre i byen, og eftersom vi var litt for sent ute kom vi oss ikke til det lille B&B vi hadde planlagt — vi tilbrakte natten på et meget kjedelig hotell. Men det var i går.

I dag kjørte vi nordover til Roccastrada, en flott by liten by helt sør i Toscana. Som de andre byene i omegn har den røtter til Etruskisk tid, og utsikten til områdene omkring er fantastisk. Vi har vært der noen ganger tidligere, og forrige gang lette vi forgjeves efter et sted å overnatte. Men nå er det muligheter: Vi har funnet et sted som skal ha tre rom som Bed & Breakfast. I tillegg har de trattoria, og vi spiste mer enn alminnelig godt; kake til dessert er naturligvis ikke helt i tråd med våre kostholdsforsetter, men den var helt utsøkt. Vi sa egentlig nei takk, men kaken er laget av min hustru sa kelneren – er det da mulig å avstå? Alt bar preg av at eierne ønsker å fokusere på kvalitet. Vi gleder oss til å forsøke rommene. Bildet viser Piero som serverer perfekt stekte lammekoteletter. Stedet het er La grotta dell’Orsa, via IV Novembre 31, Roccastrada. De har et meget bra utvalg av vin (fra fem til 110 euro/flaske og et bredt utvalg øl!) Mer informasjon her. Abbiamo mangiato molto bene; la crostata era buonissima – grazie per tutti!

Veien hjem gikk naturligvis gjennom Chianti.

Comments are closed.