SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 19. March 2007

Sitroner

Her ser vi da endelig resultatet av årets “høst” (jeg kan jo ikke si “vi våret sitronene” selv om det vitterlig er vår og ikke høst!). Fra venstre ser vi to litersglass fylt med det gule fra 30 sitroner hver, sammen med hver sin liter 95% sprit (95% sprit koster hele 12 euro for literen på butikken – man blir ruinert av å kjøpe alkohol i dette landet). Om noen måneder er spriten knallgul. Da tynnes den til 50% og tilsettes én kg sukker per liter. Så får den stå i ytterligere noen måneder før jeg tynner den ned til 35% slik at den er klar til å nytes. Det er 2,5 liter 50% vi ser bakgrunnen; de er fra sitronene jeg “høstet” i januar. Tilsammen får jeg altså circa åtte liter limoncello i år. Glassene med det (litt) mørke syltetøyet er 750 g sukker per kg fruktkjøtt, og har kokt i to timer. Jeg fikk 4,5 kg syltetøy av denne oppskriften. Glassene som er lysere er 600 g sukker per kilo fruktkjøtt som har kokt i bare én time. Fire kg av denne.
Jeg har “høset” ett av våre tre trær, men resten skal få henge så husets Kvinner kan få fersk sitron i sin te hver dag utover hele sommeren.
Over det hele troner naturligvis en sitron.

Comments are closed.