SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Tage den 25. April 2007

Vespa

Den 25. april er det frigjøringsdag i her i Italia. Det betyr fridag. Og for Vespaklubben i Pisa passer det perfekt med en fellestur til Monte Serra (med lunch, naturligvis). Men da må man ikke svinge til høyre nede i Calci. For da ender man opp her i Montemagno; blindvei er ordet du leter efter.

Det var noen hundre gamle scootere som sneglet seg opp hit i dag, og røyken fra totakterne lå tykk over landsbyen da de alle måtte snu for å dra ned igjen. Men humøret var på topp og da de fremste forsto de måtte snu begynte de å tute, noe de lenger bak tok som en oppfording til å hilse til innbyggerne i Montemagno. Kombinasjonen av noen hundre knatrende Vespa, og noen hundre tuter, er ganske overveldende. Da passer det fint å ha kontorvindu langt over gaten så man har oversikt over skuespillet.

Jeg skulle dog egentlig ha gjort noe annet i dag. Det blir stadig fler stengte og enveikjørte gater i Firenze. Jeg vil lage et ruteforslag gjennom byen (med “waypoints” for GPS) slik at det er mulig å se det viktigste uten å gå av motorsykkelen. Men det krever en del undersøkelser, prøvekjøringer, og planlegging. Og en nasjonal fridag er ikke dagen å ferdes rundt i Firenze på motorsykkel. Men det kommer, det kommer.

Comments are closed.