SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 1. May 2007

Tages cena

Sesongen vår i Montemagno er i gang, og Tage inviterer til store middager. Sist var vi 28 til bords! Og for første gang i år hadde vi middagen på terrassen utendørs. Vi starter med en aperitivo, og kanskje trenger vi hjelp til å hente nok kildevann for kvelden. Deretter begynner selve måltidet med antipasti, primo, secondo og dolce. Men det dukker alltid opp noe mer. En hvilerett med gode oster er nesten obligatorisk før desserten. Og kanskje har Tage funnet noe interessant på butikken som han absolutt vil prøve akkurat denne kvelden. Friske artisjokker har vært populært som ekstra forrett i vår. Kokt i lettsaltet vann og servert med litt salt og god olivenolje til, smaker de fortreffelig! Og når Karine lager sin deilige (og kaloririke!) foccacia er måltidet perfekt!
Måltidet strekker seg utover fra åtte om kvelden til midnatt, så man får tid nok til å nyte både maten og vinene. Vi har forresten erfart at manhge som er allergisk for rødvin, allikevel tåler godt bordvinen her i Toscana. Den er fersk og har ikke disse tanninene som sannsynligvis er årsak til allergiske reaksjoner hos noen. Se bildene av store og små fra de to siste kveldene, ser ikke alle ganske fornøyde ut? Og for den som blir trøtt, finnes det en sofa.

Comments are closed.