SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 6. December 2009

Ny vin!

PB305829_torrecenaia_alless_800

Vi har inngått samarbeid med en ny vingård for neste år. “Torre a Cenaia” er den største vingården i provinsen Pisa og produserer anerkjente viner, også noen med navnet “Pitti”. Alessandra viste stolt fram en av hvitvinene de lager, og denne fikk vi smake på. Druen heter Vermentino. Nydelig!

PB305825_torrecenaia_vinglass_800 Gården med flere bygninger er gammel og herskapelig. I tillegg til vinmarker er det også annet jordbruk, skogsområder og flere innsjøer der. Fra dyrene lages det pølse og skinke. Og gården er drevet økologisk. Blant annet blir møkk fra dyra benyttet til gassproduksjon, som igjen brukes til oppvarming. Vi fikk vite at de er de første her til å ta i bruk denne teknologien.

Villaen med tårnet er datert helt tilbake til år 1.120 og har vært i eie hos flere adelsfamilier. Navnet Pitti er fra en av familiene. Vi følte oss som  i en annen tid der vi vandret mellom høyreiste statuer i velstelte parker.  Selv i det  regntunge desemberværet kunne vi lett forestille oss sommerens vinturer hit, med blomstring og sol fra blå himmel.

Gjestene våre vil bli tatt med på en rundtur på gården med hest og vogn, både for å se det vakre landskapet med sypresser og små innsjøer, og for å se vinmarkene. Selve vinsmakingen vil foregå utendørs, like utenfor ‘cantina’ – eller inne under hvelvede takbuer hvis været ikke skulle være bra nok. Alessandra snakker utmerket engelsk og har nødvendig kunnskap og erfaring med vin. Vi gleder oss!

PB305753_torrecenaia_statue_800

PB305789_torrecenaia_gabriele2_800

Comments are closed.