SiToscana

Vi bor i en landsby nært Pisa og kjenner Toscana - vi hjelper gjerne med å finne feriebolig som passer for deg. www.sitoscana.no

Følg oss gjerne på Facebook

Skrevet av Sissel den 20. January 2011

Villsvinpølse

Villsvin regnes for å være en delikatesse i Toscana.  Jakten foregår om vinteren. Men at jeg skulle møte en i full størrelse midt mellom pølsene i en slakterbutikk, det hadde jeg ikke trodd.

Dette møtet fant sted i Pitigliano, en pittoreske gammel by helt sør i Toscana. Etter å ha booket inn på et lite hotell gikk vi kveldstur i gatene. Butikkvinduene bugnet av delikatesser som skulle friste oss til å ta en tur til neste dag i åpningstida.

Villsvin brukes både til pastasaus, til gryteretter og salami. Smaken er kraftig og god. En tradisjonell gryte kan bestå av små stykker av marinert villsvinkjøtt sammen med grønnsaker og oliven. Og så litt urter, god olivenolje og en skvett rødvin. Den spises aller helst med polenta som tilbehør.  Selv om Polenta egentlig kommer fra Po-sletten.

Pitigliano kan anbefales som et interessant mål for en tur i Toscana, enten det er på motorsykkel slik som oss, eller med bil slik de fleste andre foretrekker. Byen er bare en perle med et gammelt sentrum som dessverre ser ut til etter hvert å avfolkes.

Det er upraktisk å bo i disse gamle byene. Gatene er smale, det er trapper overalt og liten mulighet til å modernisere hus. Her virket det også veldig fuktig. Gatene var våte bare av fukten som hadde slått ned etter en dag med sol og litt varme.  Men som sommeren er det nok kjølig og deilig her på høyden.

Tage var ivrig fotograf den kvelden.

Comments are closed.